Follow on Bloglovin

torsdag 20 mars 2014

Dinner time!

Ja inte än kanske. Men det där dags för ett recept här på bloggen! :) Denna gång bjuder jag på en arabisk maträtt min kära vän Omneya lärt mig :D 

Okra med kycklig
1 gul lök
Kycklingfilé 
4 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
2 hackade tomater
Salt, peppar, paprikapulver, kanel
1 hönsbuljong
1 Citron
Vatten
Okra

Okej. Ni börjar med att hacka lök och skiva kycklingen i mindre grytbitar. Dessa steker ni sedan i olja till de blir lätt bruna och löken blir mjuk. Därefter tillsätter ni dem hackade tomaterna, rör runt och blandar sen i tomatpuren. Låt detta koka upp en liten stund innan ni sen tillsätter alla kryddorna. När kryddorna är ihopblandade så häller ni på så mycket vatten att det täcker alla grönsaker och kyckling. Gillar ni sås så häll på lite extra vatten då såsen kommer tjockna under koktiden. Släng i hönsbuljongen. 
Nu låter ni detta koka upp ungefär 10-15 min. Därefter tillsätter ni okran och låter grytan sen koka på svag värme i ungefär 20 minuter. När okran blivit mjuk pressarna ni ner saften från 1 citron. Låt koka ytterligare 2 minuter. Färdigt! 

För er som inte vet vad okra är, jag hade då ingen aning innan jag flyttade hit, hehe: 
Såhär ser dem ut. Dem finns att få tag på färska samt i frysdisken. :)) jag använde frysta som jag tinat upp en stund. 

Arabiskt ris
1,5 dl ris
3 dl vatten
1 hönsbuljong
1 näve "spaghetti" 

Ni börjar med att fräsa upp spaghettin i smör till dem blir gyllenbruna. Därefter häller ni ner riset, rör runt och häller sen på vattnet. Tillsätt hönsbuljongen och koka upp som vanligt. Rör om ibland för att buljongen skall lösas upp i hela riset. Färdigt! 

Har absolut ingen aning om vad denna pastan heter i Sverige men jag vet att det finns i de flesta matbutikerna, hittar ni inte den där så finns de garanterat i arabiska kiosker. :) 

Här kommer slutresultatet på maten!

Hoppas det smakar! :)) 
Ha en trevlig torsdag! 
Xoxo




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar